لینک سازی PBN چیست؟

لینک سازی PBN چیست؟

در این مقاله می خوانید:

یکی از تکنیک های ویژه لینک سازی که می تواند در جایگاه سایت شما موثر باشد، لینک سازی PBN است. در این مقاله با ما همراه باشید تا با بک لینک PBN و نحوه استفاده از آن آشنا شویم.

آشنایی با شبکه PBN

کلمه PBN مخفف عبارت Private Blog Network و به معنای مجموعه ای سایت ها و بلاگ هاست که برای تقویت و کمک به سایت اصلی و به منظور لینک سازی ایجاد شده است. همان طور که می دانید یکی از مهم ترین فاکتورهای مهم برای رتبه بندی سایت از نظر گوگل استفاده از لینک سازی است. در صورتی که لینک سازی PBN با اصول صحیح انجام شود، موجب افزایش رتبه و در نتیحه افزایش ترافیک سایت خواهد شد و در غیر این صورت نیز نتیجه عکس به همراه دارد. با ما همراه باشید تا با اصول ساخت شبکه PBN آشنا شویم.

تولد لینک سازی PBN

از جمله اصطلاحات و تعاریفی که در مبحث سئو و بهینه سازی سایت وجود دارد، “مزرعه محتوا” است. مزرعه محتوا اولین بار در سال 1999 توسط سئو کاران در مبحث سئو معرفی شد. هدف از این روش لینک سازی توسط مجموعه زیادی از سایت ها بود که محتوا و موضوع مرتبط با یکدیگر داشتند و به منظور ایجاد یک شبکه لینک سازی بزرگ شروع به فعالیت کرد.

از طرفی یکی از الگوریتم های مطرح در زمینه رتبه بندی سایت در همان زمان، الگوریتم Page Rank بود که تمرکزش روی تعداد و کیفیت لینک های ورودی که وارد یک سایت می شد، بود. در این راستا که هنوز الگوریتم های گوگل به اندازه امروز قوی و هوشمند نبودند، تکنیک ها و روش های زیادی استفاده می شد که در آن زمان و ابتدای کار باعث بهبود رتبه سایت می شد و آن هم تکنیک های سئو کلاه سیاه بود و لینک سازی های مخرب بود که نتیجه معکوس داشت. اما با پیشرفت و شروع به کار کردن الگوریتم های جدید، جلوی این گونه لینک سازی ها و ایجاد مزرعه محتوا گرفته شد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با سئو کلاه سیاه یا Black Hat Search Engine Optimization

تولد لینک سازی PBN

مزرعه لینک اختصاصی

شاید از این نکته غافل شده اید، اما دوباره باید یادآوری کنم که وبلاگ ها در مقایسه با سایت ها سریع تر و آسان تر ایندکس و بررسی می شوند. در نتیجه بر اساس الگوریتم Page Rank احتمالا رتبه گرفتن افزایش می یابد. در این زمان بود که وب مسترها و متخصصان سئو به فکر ایجاد یا پیدا کردن یک مزرعه خالی برای ایجاد لینک سازی به سایت اصلی بودند، تا هم از اصول لینک سازی استفاده کنند و هم مزرعه محتوا جلوگیری شده و سایتشان پنالتی و جریمه نشود. قدم اول راه اندازی و پر کردن بلاگ های تخصصی با محتوا و سرویس های رایگان بود تا در مدت زمان کمتر توجه گوگل را به سمت خودش جلب می کرد.

همانند سایر روش هایی که مدتی بعد از استفاده فراگیر شده و همه از آن استفاده می کنند، ایجاد مزرعه لینک . ایجاد حجم انبوهی از لینک سازی ها در سال 2012 گوگل الگوریتم پنگوئن وارد کار کرد تا جلوی این گونه سایت ها گرفته شود.

بیشتر بخوانید: مزرعه لینک یا Link Farm چیست؟

ریسک و چالش های لینک سازی

در سطرهای اول مقاله گفته شد که لینک سازی یکی از روش های تاثیر گذار در بهبود رتبه سایت است. یکی از این روش ها لینک سازی خارجی است و در صورتی تاثیر گذار است که سایت هایی با محتوای مرتبط به سایت ما بک لینک دهند که معمولا در حالت عادی امکان بک لینک گرفتن دشوار و زمان بر است و باید به سایت ها هزینه پرداخت شود تا به سایت شما لینک دهند. فراموش نکنید که استفاده از این روش هم ریسک دارد و احتمال رخ دادن عواقب زیر را به دنبال دارد:

  • احتمال جستجو و شناسایی سایت هایی که به شما لینک داده اند، توسط رقبا وجود دارد.
  • احتمال دارد سایتی که به شما لینک داده است، فعالیتش را کم کرده باشد و کاربران زیادی یا اصلا کاربری وارد سایت نشود تا لینک سایت شما را ببیند و روی لینک کلیک کند.
  • افزایش هزینه برای دریافت بک لینک از سایت هایی که محتوای مرتبط دارند.

راهنمای قدم به قدم ساخت شبکه PBN

در ادامه به بررسی مراحل ساخت یک شبکه درست و اصولی PBN و دریافت بهترین تاثیر در بهینه سازی سایت خواهیم پرداخت.راهنمای قدم به قدم ساخت شبکه PBN

تحقیق کلمات کلیدی

استفاده از روش لینک سازی PBN به صورت شبکه ای، ارتقا رتبه سایت به وسیله کلمات کلیدی مرتبط با سایت است که تاثیر مستقیمی در نتایج گوگل دارد. قدم اول برای استفاده از روش شبکه PBN شناخت و تحقیق روی کلمات کلیدی است که با موضوع اصلی سایت شما مرتبط است و می خواهید با استفاده از آن کلمات دیده شوید.

  • یافتن کلمات و عبارات کلیدی: یکی از آسان ترین روش ها برای یافتن کلمات و عبارات کلیدی این است که کلمه مور نظرتان را در گوگل سرچ کنید، نتایجی که در صفحه اول گوگل را مشاهده می کنید اسکرول کنید، انتهای صفحه لیستی از کلمات را مشاهده می کنید. این کلمات را در قسمت note pad وارد و ذخیره کنید.
  • این عبارات به چه دردی می خورند؟ این عبارات، جستجوهایی هستند که توسط کاربران دیگر انجام شده است. از بین این عبارات، عباراتی که آسان تر هستند را انتخاب و جدا کنید. برای شناسایی عبارت های آسان تر باید بگویم: عباراتی آسان تر هستند که کمتر کاربران آن ها را جستجو کرده اند، اغلب این عبارات طولانی تر از عبارات دیگر هستند که معمولا زیاد جستجو شده اند.

انتخاب بلاگ مورد نظر برای ایجاد شبکه PBN

پلتفرم های زیادی برای انتخاب و ایجاد شبکه PBN وجود دارند که عبارتند از بلاگفا (blogfa.com)، بیان (bayan.ir) و رز بلاگ (rozblog.com). از بین آن ها یکی را برای لینک سازی PBN انتخاب کنید و مراحل زیر را انجام دهید:

  • ترجمه انگلیسی کلمه کلیدی مورد نظر را به عنوان نام دامنه انتخاب کنید.
  • مشخصات سایت را بر اساس موضوع اصلی که می خواهید به آن بپردازید پر کنید.
  • شروع به نگارش مطلب اول با حداقل 500 کلمه کنید. به این منظور می توانید هم با توجه به اصول سئو و هم بدون رعایت “تولید محتوای سئو شده” مطلب را بنویسید.

بیشتر بخوانید: آموزش نحوه تولید محتوای سئو شده

راه اندازی یک سایت مستقل

  • برای سایت خود دامنه و هاست مناسب تهیه کنید.
  • یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس، جوملا یا دروپال انتخاب کنید.
  • اولین محتوای سایت را منتشر کنید. بهتر است در این قسمت با استفاده از رعایت موارد “اصول سئو محتوا” به تولید محتوا بپردازید.
  • وارد کردن سایت به سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس برای بررسی وضعیت فعالیت سایت
  • رعایت اصول سئو در بازه زمانی چند ماهه

راه اندازی یک سایت مستقل

لینک دهی PBN را آغاز کنید

پس از این که چندین محتوا را در سایت خود منتشر کردید، به سایت های مرتبط با موضوع سایت خود لینک دهید. به این منظور پیشنهاد می شود حتی به سایت آپارات، نماشا و … لینک دهید تا محتوای ویدئویی مرتبط را مشاهده کنند.

برای لینک دهی به صفحات دیگر سایت خود بهتر است از کلمات کلیدی اصلی برای لینک دهی استفاده نکنید.

بروز رسانی شبکه PBN

پس از این که چندین محتوا را در بازه زمانی یک ماه در سایت منتشر کردید، در ادامه آن حدود 3 مقاله دیگر بنویسید و به آن چندین محتوایی که در یک ماه اول منتشر کردید لینک بدهید. این روال تا آن جا ادامه می یابد که در ماه باید 3 محتوای جدید به منظور به روز رسانی محتوا در سایت منتشر کنید و این 3 محتوا را به مقالات و محتواهای قبلی لینک بدهید.

این روند تا مدت 3 ماه ادامه داشته باشد کافی است و در ادامه بهتر است که تعداد محتوا و بک لینک ها کاهش یابد تا گوگل متوجه این روش نشود و جریمه نشوید.

چه زمانی گوگل جریمه می کند؟

معمولا راه کارهایی که توسط سئوکاران و وب مستران انجام می شود، برای گوگل تا حدی قابل شناسایی است. زمان استفاده و به کارگیری روش شبکه لینک سازی PBN لازم است تا اصول را به صورت صحیح رعایت کنید و از لینک سازی زیاد و تکراری بپرهیزید. گوگل در صورت مشاهده خطا و موارد زیر سایت را جریمه می کند:

  • زمانی که دامنه هایی که از طریق آن ها لینک سازی انجام می شود به نام یک نفر ثبت شده باشد.
  • سایت یا بلاگ هایی که تهیه و راه اندازی می کنید، محتوای غیر مرتبط یا جدید تولید و منتشر کند.
  • زمانی که از تصاویر، محتوا و اطلاعات تماس یا لوگوی یکسان و تکراری در همه سایت ها یا بلاگ ها استفاده می کنید. گوگل به راحتی این گروه شبکه سازی ها را شناسایی می کند.
  • برای انتشار محتوا در بازه زمانی 3 ماه محتواهای قبلی را کپی کنید و از محتوای جدید استفاده نکنید. دقت داشته باشید که پس از آغاز به کار کردن الگوریتم پاندا، منتشر کردن محتوای تکراری توسط این الگوریتم قابل شناسایی است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با الگوریتم پاندا گوگل

اگر زمان و ایده جدید و کافی ندارید، تیم “کلیک اول” در ارائه خدمات تولید محتوا همراه شماست و می تواند خدمات سئوی سایت را در اختیار شما قرار دهد.

تیم تحریریه کلیک اول

نویسنده در بلاگ کلیک اول

این مقاله به قلم و نویسندگی تیم تحریریه کلیک اول تهیه شده است. هدف ما در کلیک اول، ارائه بستری مناسب برای وب مستران عزیز است که بتوانند مجموعه ای از خدمات مربوط به دیجیتال مارکتینگ، افزایش ترافیک سایت و همچنین شبکه های اجتماعی را به سادگی دریافت کنند.

1 دیدگاه ثبت شده است.

در بحث و گفتگوی مربوط به این مطلب شرکت کنید!

آکادمی کلیک اول

دریچه ای به سوی آموزش های رایگان در فضای دیجیتال مارکتینگ

آموزش پایه ای کار با ابزار گوگل سرچ کنسول

دوره آموزشی گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)

سئو و بهینه سازی

گوگل سرچ کنسول یا Google Search Console یکی از مهم ترین ابزارهای سئوی حرفه ای سایت است. شما با کمک این ابزار می توانید با گوگل ارتباط برقرار کرده و به درستی یا نادرستی عملکرد خود در مسیر بهینه سازی سایت پی ببرید.

02:21:00
آموزش پایه ای کار با گوگل آنالیتیکس

دوره آموزشی گوگل آنالیتیکس 4 (Google Analytics 4)

سئو و بهینه سازی

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یکی از ابزارهای پرکاربرد گوگل بوده و وظیفه آن بررسی آمار سایت ها و تحلیل آن هاست.

02:43:00
آموزش کار با افزونه پرکاربرد یواست

آموزش کار با افزونه پرکاربرد یواست (Yoast)

دیجیتال مارکتینگ

یواست سئو (Yoast SEO) یک افزونه وردپرس است که به عملکرد بهتر سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند. همچنین ابزارهایی را در اختیار شما قرار می دهد تا محتوای خود را به بهترین استانداردهای سئو و خوانایی برسانید.

00:22:06