سئو (SEO) چیست؟

سئو (SEO) چیست؟

در این مقاله می خوانید:

در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که اصول سئو چیست و رعایت کردن آن چه اهمیتی در سطح فضای گسترده اینترنت دارد. با کلیک اول همراه شوید.

همانطور که می دانید؛ بازار کسب و کارهای اینترنتی به دیده شدن توسط کاربران و افزایش ورودی سایت وابسته است. ما در این مسیر با سایت های مشابه بسیاری رقیب هستیم. اگر بخواهید نسبت به سایر رقبا جایگاه بهتری کسب کنید و مقصد جستجوی کاربران بیشتری باشید؛ لازم است مجموعه ای از اصول را رعایت کنید. به این اصول سئو می گویند. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که اصول سئو چیست و رعایت کردن آن چه اهمیتی در سطح فضای گسترده اینترنت دارد. با کلیک اول همراه شوید.

سئو چیست؟

واژه SEO از عبارت Search Engine Optimization مشتق شده است و معنای تحت اللفظی آن، بهینه سازی موتور جستجو است.

موتور جستجوی گوگل، بر اساس یکسری از پارامترها تصمیم می گیرد که هر وب سایت چه امتیازی داشته باشد. همچنین بر اساس این اعتبار، جایگاه هر وب سایت را در صفحات مختلف خود مشخص می کند. سئو به زبان ساده، شناسایی این اصول و استفاده بهینه از آن در جهت ارتقا سایت مد نظر است.

در سئوی سایت، فاکتورهای زیادی دخیل هستند. از جمله این فاکتورها می توان به کلمات کلیدی، چگالی کلمات کلیدی، متای توضیحات، لینک سازی داخلی، لینک سازی خارجی، سرعت بارگزاری سایت و … اشاره کرد.

اگر هنوز متوجه نشده اید که اصول سئو چیست؛ باید بگوییم که در واقع سئو همان استراتژی است که یک سئو کار حرفه ای در زمینه طراحی سایت، تولید محتوا و… به کار می گیرد تا بازدیدکنندگان بیشتری را به وب سایت خود جذب کرده و از همین طریق اعتبار بالاتری از گوگل دریافت کند.

لازم به ذکر است که اصول سئو تنها به موتورهای جستجوگر وابسته نیست. در چندسال اخیر سیاست های گوگل در راستای جلب انتظار بازدید کنندگان سایت قرار گرفته است.

Search Engine Optimization

تاریخچه سئو

شاید بتوان گفت شروع سئو با شروع اولین موتورهای جستجوگر همزمان بوده است. در سال 1990 میلادی، موتورهای جستجوگر از جمله Infoseek ،Altavista و Yahoo آغاز به کار کردند و به سرعت در بین کاربران به محبوبیت رسیدند. سئو در آن سال ها به مفهوم امروزی آن وجود نداشت و جایگاه هر سایت بر اساس حروف الفبا تعیین می شد.

پس از رشد فراگیر اینترنت و گستردگی سایت ها، الگوریتم های قدیمی پاسخگوی نیاز کاربران جدید نبودند. از این رو موتورهای جستجوگر، در الگوریتم های خود دست به تغییرات زدند.

در ابتدا این الگوریتم ها، تنها بر اساس تعداد کلمه کلیدی یا به عبارت امروزی تر آن، چگالی کلمه کلیدی تعیین می شد. یعنی هر چقدر یک سایت از نسبت بالاتری از کلمه کلیدی استفاده می کرد؛ رتبه بهتری در موتورهای جستجوگر دریافت کرده و سئوی بهتری داشت. این الگوریتم ساده، زمینه سو استفاده و روش های غیر اخلاقی زیادی را در بستر اینترنت فراهم کرد. در همین راستا، مقاله ای در نوامبر 1996 در نیویورک تایمز چاپ شد که در آن توضیح می داد بسیاری از توسعه دهندگان وب تنها با کلمات کلیدی ویژه، الگوریتم ها را دور زده و رتبه بندی سایت های خود را ارتقا می دهند.

این مسئله از همان ابتدا به یک چالش همیشگی بین موتورهای جستجو و مهندسین سئو مبدل شد.

تاثیر رفتار کاربران بر سئو

الگوریتم Rank Brain و دیگر الگوریتم های جدید گوگل بر این اساس شکل گرفته اند که رفتار کاربران را آنالیز کرده و نتایج گوگل را بر همین اساس تعیین کنند. در واقع به زبان ساده تر، انتخاب گوگل همان وب سایت هایی است که کاربر پسندتر است. این وب سایت ها در صدر نتایج گوگل قرار می گیرند. هر چقدر کاربران بیشتری روی یک سایت کلیک کنند؛ رتبه و اعتبار آن سایت افزایش یافته و جایگاه آن ارتقا می یابد.

علاوه بر تعداد کلیک، مدت زمانی که یک کاربر صرف ماندن در فضای یک وب سایت می کند؛ در نتیجه نهایی گوگل اثر گذار خواهد بود. در همین زمینه اصطلاح Dwell Time  به کار برده می شود. این اصطلاح به معنای مدت زمانی است که یک کاربر در فضای سایت شما قرار گرفته تا زمانی که مجددا همان عبارت را در موتورهای جستجوگر سرچ کند.

اهمیت سئو

کاربران فعال اینترنتی، عبارات مورد نظر خود را در بستر موتورهای جستجوگر از جمله گوگل، یاهو و بینگ پیدا می کنند. سئو می تواند کلید رسیدن کاربران به مناسب ترین صفحه و کسب بهترین آمار بازدید برای مدیران سایت باشد. در واقع سئو همان چیزی را به کاربر نشان می دهند که انتظارش را دارد. از این رو اعتماد کاربران به نتایج سئو شده بیش از تبلیغات است.

تجربه در این زمینه نشان می دهد که توجه به سئو می تواند موفقیت هر کسب و کار اینترنتی را در جهت بیشتر دیده شدن تضمین کند. اگر می خواهید بدانید که اصول سئو چیست و چه کاربردی دارد؛ به زبان ساده تر باید بگوییم که سئو اصلا یک هزینه نیست بلکه یک سرمایه گذاری بلند مدت است که می تواند در دراز مدت نتایج سود آور فوق العاده ای را برای شما به ارمغان بیاورد.

اهمیت سئو

چرا موتورهای جستجو نیاز به سئو دارند؟

اگر چه گوگل موتوری هوشمند است؛ با این حال هنوز هم استراتژی آن بر اساس رفتار و ترجیحات کاربران تعیین می گردد. البته در این مسیر کماکان مشکلاتی وجود دارد که نیاز گوگل را به اصول سئو دو چندان می کند. اگر سئو اشتباه باشد؛ محتوای بی کیفیت در جایگاه بالاتر قرار گرفته و محتوای با کیفیت را از دید کاربران مخفی نگه می دارد.

گوگل در همین راستا مجموعه ای اصول به نام on page seo دارد که کمک می کند تا شانس کسانی که از محتوای با کیفیت استفاده می کنند بیشتر شود. در ادامه همین مبحث قصد داریم توضیح دهیم که اصول سئو چیست و هر کدام چه معنایی دارد.

بیشتر بخوانید: معرفی 17 مورد از بهترین ابزارهای رایگان سئو و بهینه سازی سایت

اصول سئو

سئو قوانینی دارد که هر متخصص سئو طبق اصول آن رفتار می کند. در این بخش به شرح کلی چند مورد از آن می پردازیم.

سئو کلاه سیاه و کلاه سفید

سئوی کلاه سفید و کلاه سیاه، به رفتار سئو کاران در قبال قوانین سئو اشاره دارد.

اگر شما به عنوان یک سئو کار، قوانین گوگل را به درستی آنالیز کرده و تمام تلاش خود را برای ارتقای سایتتان متناسب با رضایت کاربران به کار گیرید؛ از سئوی کلاه سفید بهره برده اید. در مقابل تکنیک هایی نیز وجود دارند که می تواند برای کوتاه مدت شما را در سئو ارتقا داده و قوانین گوگل را دور بزند. نتایج این تکنیک ها کاملا موقتی بوده و در دراز مدت شامل جریمه های گوگل و نتایج معکوس خواهد شد. به این تکنیک ها سئوی کلاه سیاه گفته می شود.

سئوی کلاه خاکستری

سئوی کلاه خاکستری نیز معنایی مشابه با سئوی کلاه سیاه دارد اما به نسبت آن خطرات کمتری در پی خواهد داشت. در واقع مجموعه تکنیک هایی است که قانونی نیست اما در حال حاضر گوگل توانایی تشخیص آن را ندارد. پیشنهاد ما به شما این است که سعی نکنید گوگل را دور بزنید! چرا که در طولانی مدت ربات های گوگل رفتارهای غیر قانونی جدید را شناسایی کرده و صفحاتی که از این تکنیک ها استفاده کرده اند؛ متحمل جریمه خواهد کرد.

سئوی داخلی (On Page SEO)

هر چیزی که در صفحه سایت خود بارگزاری می کنید؛ مستقیما با سئو درون صفحه ارتباط دارد. این موضوع شامل کدها و تمام محتويات وب سايت اعم از متن، تصوير، پيوند و … می شود. در واقع سئو کاران با توجه به تخصص خود در این زمینه تلاش می کنند تا تغییرات محتوایات را در این زمینه بهینه نمایند.

بیشتر بخوانید: سیر تا پیاز مراحل بهبود سئوی داخلی سایت

سئوی خارجی (Off Page SEO)

سئو بیرون سایت شامل تمام روش های بهینه سازی سئو است که در خارج از صفحه وب سایت شما انجام می گیرد تا به ارتقای جایگاه شما منجر گردد. از جمله این روش ها لینک سازی های خارجی است.

بیشتر بخوانید: سیر تا پیاز سئوی خارجی سایت

سئو بیرون صفحه (Off Page SEO)

مراحل سئو سایت

همان طور که متوجه شدید؛ سئو یک فرآیند پیوسته و البته زمان بر است. قطعا کسی نمی تواند در این زمینه ادعا کند که همه چیز را خیلی فوری درست می کند! همان طور که متوجه شدید؛ موفقیت در سئو درست و استاندارد نیازمند تخصص و گذر زمان است. در این مسیر سه بازوی اصلی وجود دارد که به شرح زیر است:

1- سئو تکنیکال

سئو تکنیکال بخشی از فرآیند سئو است که با محتوا ارتباطی نداشته و به بهینه سازی زیر ساخت های وب سایت می پردازد. در این بخش از سئو، تکنیک ها در جهت خزش راحت تر موتورهای جستجوگر انجام می پذیرد. استاندارد سازی کد نویسی سایت، رعایت اصول سئو در طراحی سایت، نشانه گذاری استاندارد، افزایش سرعت بارگزاری سایت، طراحی نسخه ریسپانسیو و… از جمله این موارد است.

2- بازاریابی محتوا

استراتژی هایی که در جهت ارتقا محتوا به سبک سئو به کار گرفته می شود؛ بازاریابی محتوا نام دارد. در این فرآیند رقبا را آنالیز کرده و کلمات کلیدی ارزشمند را پیدا می کنیم؛ در ادامه طبق این کلمات کلیدی، تولید محتوا کرده و با لینک سازی داخلی و… به سئو محتوا کمک می کنیم. قطعا سئو بدون بازاریابی محتوا بی معنا است.

بیشتر بخوانید: 5 روش کاربردی برای بهبود سئو محتوای سایت

3- لینک سازی هدفمند

اگر تنها سئو تکنیکال و بازاریابی محتوا را رعایت کنید؛ احتمالا به صفحه اول گوگل خواهید آمد. اما اگر هدف شما رسیدن به لینک اول گوگل و فراتر از همه رقبا است؛ لینک سازی هدفمند تکنیک موثر شماست. برای این کار باید از فعالیت در شبکه های اجتماعی، فروم های تخصصی، کامنت مارکتینگ، خرید بک لینک، خرید رپورتاژ آگهی و … غافل نشوید.

بیشتر بخوانید: اصول لینک سازی در سئو سایت

لینک سازی هدفمند

سخن آخر

در این مقاله توضیح دادیم که اصول سئو چیست و چگونه می توانید از آن در جهت ارتقا رتبه سایتتان بهره ببرید. این فرآیند پیچیده به دانش سئو کاران حرفه ای و با تجربه نیازمند است. امیدواریم توانسته باشیم بخشی از سوالات شما را پوشش داده و به آگاهی شما کمک کرده باشیم. از اینکه با کلیک اول همراه شدید؛ سپاس گذاریم.

تیم تحریریه کلیک اول

نویسنده در بلاگ کلیک اول

این مقاله به قلم و نویسندگی تیم تحریریه کلیک اول تهیه شده است. هدف ما در کلیک اول، ارائه بستری مناسب برای وب مستران عزیز است که بتوانند مجموعه ای از خدمات مربوط به دیجیتال مارکتینگ، افزایش ترافیک سایت و همچنین شبکه های اجتماعی را به سادگی دریافت کنند.

0 دیدگاه ثبت شده است.

در بحث و گفتگوی مربوط به این مطلب شرکت کنید!

آکادمی کلیک اول

دریچه ای به سوی آموزش های رایگان در فضای دیجیتال مارکتینگ

آموزش پایه ای کار با ابزار گوگل سرچ کنسول

آموزش پایه ای کار با ابزار گوگل سرچ کنسول

سئو و بهینه سازی

گوگل سرچ کنسول یا Google Search Console یکی از مهم ترین ابزارهای سئوی حرفه ای سایت است. شما با کمک این ابزار می توانید با گوگل ارتباط برقرار کرده و به درستی یا نادرستی عملکرد خود در مسیر بهینه سازی سایت پی ببرید.

26 دقیقه
آموزش پایه ای کار با گوگل آنالیتیکس

آموزش پایه ای کار با گوگل آنالیتیکس

سئو و بهینه سازی

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یکی از ابزارهای پرکاربرد گوگل بوده و وظیفه آن بررسی آمار سایت ها و تحلیل آن هاست..

46 دقیقه
آموزش کار با افزونه پرکاربرد یواست

آموزش کار با افزونه پرکاربرد یواست (Yoast)

دیجیتال مارکتینگ

یواست سئو (Yoast SEO) یک افزونه وردپرس است که به عملکرد بهتر سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند. همچنین ابزارهایی را در اختیار شما قرار می دهد تا محتوای خود را به بهترین استانداردهای سئو و خوانایی برسانید.

25 دقیقه