آموزش الگوریتم دزد دریایی گوگل

آموزش الگوریتم دزد دریایی گوگل

در این مقاله می خوانید:

در گذشته برای همه ما اتفاق افتاده که در هنگام جستجو در مورد مطلبی با سایت­ هایی روبرو می­ شویم که محتوا و مطالبی را که ارائه می­ دهند، دور از نیاز و حتی گاهی غیر مرتبط با جستجوی ما است. این اتفاق که گاهی با تعدد هم تکرار می­ شد، تاثیر بسزایی در عدم رضایت کاربر و عدم اعتماد و اطمینان او به سایت و محتوای آن می­ شد. این مقاله به بررسی الگوریتم دزد دریایی گوگل می پردازد که راهی برای جلوگیری از این گونه موارد است.

همچنین مورد دیگری که باعث کاهش رضایت موتور جستجوی گوگل از سایت می ­شد، مشاهده سایتی با محتوای تکراری و به اصطلاح با مطالبی کپی شده بود که این اتفاق متناقض با قانون کپی رایت است. به همین منظور نیز موتور جستجوی گوگل الگوریتمی را با نام الگوریتم دزد دریایی معرفی کرد.

قانون کپی رایت

این قانون تحت عنوان DMCA که مخفف عبارت Digital Millennium Copyright Act به معنی قانون حق چاپ هزاره دیجیتال است، عرضه شد. این قانون در سال 1988 توسط رئیس جمهور وقت آمریکا تایید و ثبت شد و سپس واحدی در شرکت گوگل با نام DMCA در سال 2012 نیز در جهت رسیدگی به قانون چاپ شروع به کار کرد.

حمایت از قانون کپی رایت

هر تولید کننده محتوا حق این را دارد که مطلب نوشته شده خود را با نام خود انتشار داده و در سایت بارگذاری کند، اما قبل از معرفی و شروع به کار کردن الگوریتم دزد دریایی، نتایج سایت­ هایی که به فروش و به ویژه ارائه نرم­ افزارهای تخصصی می­ پرداختند متفاوت بود و این تفاوت حاصل فعالیت افراد سودجویی بود که نرم افزاری را با قیمت بسیار کم یا رایگان در اختیار کاربر قرار می­ دادند و البته در نتایج اول گوگل و بالاتر از سایت اصلی ارائه دهنده نرم افزار بودند.

تعداد شکایات صاحبان سایت به گوگل به حدی زیاد شده بود که شرکت گوگل توان بررسی سریع و فوری سایت­ ها را نداشت اما بعد از فعالیت دزد دریایی نتایج رتبه بندی سایت­ ها زیر و رو و متحول شد.

فاکتور مهم در بررسی مطالب سایت­ ها توسط الگوریتم دزد دریایی، زمان انتشار مطلب است. روش بررسی الگوریتم دزد دریایی گوگل بدین صورت است که سایتی که در زمان زودتری مطلبی را منتشر کرده به عنوان صاحب و خالق محتوا می­ شناسد و جایگاه آن سایت را در نتایج خود، بالاتر نمایش می دهد.

به همین دلیل است که در سئو و بهینه سازی سایت، همواره بر روی تولید محتوای اختصاصی تاکید شده است. هنگامی که شما محصول و یا خدمات خاص و ویژه خود را ارائه دهید و محتوا را بر اساس آن تولید می کنید، بر اساس الگوریتم دزد دریایی جایگاه مناسبی به دست می آورید که این عامل می تواند باعث افزایش ورودی گوگل سایت شما شود و ترافیک سایت را به شدت افزایش دهد.

قانون کپی رایت

 

امکان گزارش مطالب کپی شده به واحد DMCA شرکت گوگل

  1. در صورت مشاهده مطلبی از صفحات سایت خود در یک سایت دیگر، وارد این آدرس که پیشخوان سرویس DMCA مربوط به گوگل است، وارد شوید.
  2. مشخصات خود را وارد کرده و کشور خود را انتخاب کنید.
  3. گزارش خود را که مبنی بر گزارش متن کپی شده از سایت شما است را وارد کنید.
  4. در قسمت بعد آدرس صفحاتی که محتوای آن ­ها کپی شده است، وارد کنید.
  5. آدرس صفحات سایت یا سایت­ های دیگر که محتوای شما را کپی کرده اند.

شرکت گوگل با بررسی گزارش ارسال شده و صفحات سایت خاطی را بررسی کرده و آدرس URL صفحه ای که دارای مطالب کپی شده است حذف می­ کند که نتیجه حذف URL، کاهش رتبه سایت خواهد شد

الگوریتم دزد دریایی کی پا به عرصه گوگل گذاشت؟

در زمان گذشته به حدی تعداد کپی کردن مطالب توسط کاربران و حتی مدیران سایت از سایت­ ها بدون ارجاع دادن به سایت و منبع اصلی زیاد و همه گیر شد، که گویا رسما قانون کپی رایت منقضی شده بود و صاحبان کسب و کارهای بزرگ مقصر تعدد کپی شدن منابع را گوگل می­ دانستند که به مقابله با این مشکل نمی­ پردازد.

اولین بار الگوریتم با نام Emanuel Update معرفی شد اما یکی از بایگران به نام و تاثیر گذار بالیوودی به نام Ari Emanuel گوگل را خطاب کرد و نامی از دزد دریایی برد و سپس گوگل این الگوریتم را دزد دریایی نامید.

الگوریتم دزد دریایی در سال 2012 رسما اعلام شد و شروع به فعالیت کرد و بروز رسانی این الگوریتم در سال 2014 اعمال شد.

وظیفه اصلی این الگوریتم، شناسایی و برخورد با سایت­ هایی است که مطالب و محتوای تکراری منتشر می ­کنند. این الگوریتم تمرکز خود را فقط بر روی محتوای متنی نمی­ گذارد. بلکه محتوای تصویری و ویدیویی و حتی محصولات را بررسی می­ کند. چرا که همان گونه که در مقالات قبلی مربوط به الگوریتم پاندا به آن پرداخته شد، تمرکز الگوریتم پاندا نیز بر روی محتوا است. اما الگوریتم دزد دریایی به بررسی دقیق سایت­ های غیر تجاری مانند نرم­ افزارهای سیستم می­ پردازد.­

بیشتر بخوانید: آشنایی با الگوریتم پاندا

نحوه کار الگوریتم دزد دریایی

نحوه کار الگوریتم دزد دریایی

الگوریتم دزد دریایی با مشاهده محتوای تکراری، فورا سایت را جریمه نمی­ کند. بلکه در ابتدا سایت اولی که محتوا را تولید و منتشر کرده و زمان انتشار را بررسی کرده و به سایت اصلی رتبه داده و در نتایج اول نمایش داده می­ شود. سپس رتبه سایت خاطی را کاهش می ­دهد. در واقع باید گفت که بررسی و عملکرد الگوریتم دزد دریایی رابطه ای مستقیم با موارد زیر است:

  1. اعتبار و تعداد لینک­ های ورودی به سایت
  2. قدمت و سابقه سایت
  3. زمان انتشار محتوا در سایت

تفاوت الگوریتم پاندا و الگوریتم دزد دریایی

نظر من همیشه این است کسانی که به دنبال مطالبی با عنوان منحصر بفرد و تا حدودی تخصصی و علمی هستند، دانش مختصری درمورد اطلاعاتی که در مورد آن جستجو می­ کنند دارند. پس لازم است کمی تخصصی­ تر و با مقایسه عملکرد دو الگوریتم پاندا و دزد دریایی مقاله را ادامه دهم:

هر دو الگوریتم پاندا و دزد دریایی به شناسنایی محتوای تکراری می ­پردازند، پس چرا دو الگوریتم طراحی و پیاده سازی شده است؟

تفاوت الگوریتم پاندا و الگوریتم دزد دریایی

در دنیای اینترنت، سایت­ هایی که به امر ناجوانمردانه کپی مشغول هستند، چند مدل رفتار دارند. از جمله:

  1. سایت هایی که تمام متن و محتوای سایت را از یک منبع دیگر کپی می ­کنند.
  2. سایت­ هایی که تمام محتوای سایت را از چند منابع و سایت دیگر کپی می­ کنند.
  3. سایت­ هایی که فقط بعضی از قسمت­ های سایتشان کپی شده است.
  4. سایتی که فقط چند جمله را کپی کرده اند.

تفاوت الگوریتم پاندا و دزد دریایی این­جا مشخص می­ شود. الگوریتم دزد دریایی به شناسایی سه مورد اول می ­پردازد و الگوریتم پاندا به مورد چهارم که فقط چند جمله را از منبع دیگری کپی کرده است. هدف هر دو الگوریتم این است که کاربر محتوای مفید، جدید و کاربردی را دریافت کرده و در واقع در سایتی که به او منفعت و ارزشی را رسانده، بماند.

با روش­ های زیر از الگوریتم دزد دریایی در امان باشید

 

با روش­ های زیر از الگوریتم دزد دریایی در امان باشید

خبرگزاری شرکت گوگل مدتی پیش خبری را تحت عنوان محتوا پادشاه است، عنوان کرد. اما در خبر جدید شرکت گوگل، در خبر گذاری یک عبارت دیده شد: Content GOD. پس بنابراین:

  • خالق محتوا باشید: اگر با الگوریتم ­های موتور جستجوی گوگل آشنا باشید، متوجه شده اید که دیگر تمرکز اصلی الگوریتم ­ها بر روی محتوای سایت است و استفاده هر محتوای تکراری یک جریمه یا دست کم افت رتبه سایت را به همراه دارد. برای رفع و جلوگیری از این اتفاق خالق محتوای سایت خود باشید و محتوای جدید و جذاب تولید کنید و اگر توانایی و خلاقیت کافی را ندارید، این ­کار را به شرکت و افرادهای تولیدکننده محتوا بسپارید.
  • لااقل لینک دهید و منبع و مرجع محتوا را ذکر کنید: این اتفاقی گریز ناپذیر است که گاهی به دلیل بروز رسانی و اخبار جدیدی که در سایت ­ها و منابع دیگر روبرو می­ شویم، مجبور به استفاده از ویدیو، تصاویر و یا جمله و عبارتی از سایت ها و مراجع دیگر باشیم. علت استفاده و تجربه شخصی من استفاده و بیان عبارت از کسی و یا سایتی دیگر صرفا جهت تاکید بر اهمیت، و اعتبار مطلب و جلب اطمینان بیشتر کاربر به مطالب سایت بوده است. در صورت استفاده از عبارات و تصاویر از منابع دیگر بهترین راه برای در امان ماندن از الگوریتم ­های موتور جستجوی گوگل ذکر منبع و مرجع معتبر و مستند است، تا مبادا به سایت­ هایی اضافه شوید که به زودی با جریمه یا افت رتبه مواجه شوید.
  • معرفی و ثبت محتوای جدید با استفاده از ابزار سرچ کنسول گوگل: اهمیت استفاده از این روش در این است که صفحات با مطالب جدید سریع ­تر ایندکس می­ شود و ربات گوگل محتوای صفحه جدید را بررسی می­ کنند. برای این کار از روش زیر اقدام کنید:
  1. وارد سایت سرچ کنسول شوید.
  2. بر روی گزینه URL Inspection کلیک کرده و آدرس صفحه با محتوای جدید را وارد کنید.
  3. بر روی گزینه Request Indexing برای تایید ایندکس شدن محتوایی که ایندکس نشده است، کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش کار با سرچ کنسول گوگل

تیم تحریریه کلیک اول

نویسنده در بلاگ کلیک اول

این مقاله به قلم و نویسندگی تیم تحریریه کلیک اول تهیه شده است. هدف ما در کلیک اول، ارائه بستری مناسب برای وب مستران عزیز است که بتوانند مجموعه ای از خدمات مربوط به دیجیتال مارکتینگ، افزایش ترافیک سایت و همچنین شبکه های اجتماعی را به سادگی دریافت کنند.

0 دیدگاه ثبت شده است.

در بحث و گفتگوی مربوط به این مطلب شرکت کنید!

آکادمی کلیک اول

دریچه ای به سوی آموزش های رایگان در فضای دیجیتال مارکتینگ

آموزش پایه ای کار با ابزار گوگل سرچ کنسول

دوره آموزشی گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)

سئو و بهینه سازی

گوگل سرچ کنسول یا Google Search Console یکی از مهم ترین ابزارهای سئوی حرفه ای سایت است. شما با کمک این ابزار می توانید با گوگل ارتباط برقرار کرده و به درستی یا نادرستی عملکرد خود در مسیر بهینه سازی سایت پی ببرید.

02:21:00
آموزش پایه ای کار با گوگل آنالیتیکس

دوره آموزشی گوگل آنالیتیکس 4 (Google Analytics 4)

سئو و بهینه سازی

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یکی از ابزارهای پرکاربرد گوگل بوده و وظیفه آن بررسی آمار سایت ها و تحلیل آن هاست.

02:43:00
آموزش کار با افزونه پرکاربرد یواست

آموزش کار با افزونه پرکاربرد یواست (Yoast)

دیجیتال مارکتینگ

یواست سئو (Yoast SEO) یک افزونه وردپرس است که به عملکرد بهتر سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند. همچنین ابزارهایی را در اختیار شما قرار می دهد تا محتوای خود را به بهترین استانداردهای سئو و خوانایی برسانید.

00:22:06