سئو تکنیکال چیست؟ آشنایی با فعالیت های سئوی تکنیکال

سئو تکنیکال چیست؟ آشنایی با فعالیت های سئوی تکنیکال

در این مقاله می خوانید:

سئو به مجموعه فرایند و فعالیت هایی گفته می شود که جهت بهینه سازی سایت ها برای موتورهای جستجو و در نتیجه دیده شدن لینک سایت در نتایج اولیه موتور جستجوی گوگل می شود. در این مقاله به طور کامل در مورد فرایندهایی که در سئو تکنیکال انجام می شود، می پردازیم.

مقدمه ای در مورد سئو تکنیکال

پیش از اینکه به سئو تکنیکال یا سئو فنی بپردازیم، باید بدانیم که بازاریابی موتورهای جستجو به دو روش ارگانیک (organic) و به صورت پولی (google advertising) انجام می شود.

  1. SEA یا Search engine advertising
  2. SEO یا Search engine optimization

در روش اول که اصطلاحا تبلیغات در گوگل نامیده می شود، از طریق کانال های تبلیغاتی و با پرداخت پول، سایت برای مدتی در نتایج اولیه گوگل قرار می گیرد تا توسط کاربر دیده شود. اما در روش دوم که به آن بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو گفته می شود، اقداماتی در داخل و خارج از سایت انجام می شود که این اقدامات باعث بهبود عملکرد سایت بر اساس قواعد و استانداردهایی که توسط گوگل تعیین شده است، می شود.

پارامترهای زیادی در بهبود وضعیت سئوی سایت تاثیر دارد از جمله: استفاده از کلمات کلیدی مناسب، لینک سازی خارجی و داخلی، و به طور کلی بهبود ساختار کلی سایت را سئو می نامند. البته گمان نکنید که بهینه سازی سایت یعنی بهینه سازی برای موتورهای جستجو است، منظور از بهینه سازی اقداماتی است که برای رسیدگی به فاکتورهای اصلی یک سایت خود باید پیاده سازی شود.

سئو نکنیکال سایت چه تاثیری بر رفتار کاربران دارد؟

در وهله اول هدف از پیاده سازی و ایده اجرایی موتور جستجوی گوگل که البته با گذشت زمان کامل تر و پیشرفته تر شده است، ارائه بهترین و نزدیک ترین جواب به کاربرانی است که عبارت یا جمله مورد نظر خود را در گوگل  سرچ می کنند. جوابی که تحت عنوان یک لینک سایت به کاربر نمایش داده می شود باید مورد رضایت کاربر باشد تا وارد سایت شده، در سایت باقی بماند و محتوا را بخواند. رفتار کاربر از زمانی که وارد موتور جستجوی گوگل می شود تا زمانی که روی یک لینک کلیک می کند توسط الگوریتم های موتور جستجوی گوگل به ویژه الگوریتم رنک برین قابل بررسی است.

الگوریتم رنک برین رفتار کاربر را هنگام جستجو آنالیز و بررسی می کند و متناسب با رفتار کاربران سایت ها را رتبه بندی می کند. توجه این الگوریتم به قدری روی رفتار کاربران دقیق و صحیح است که حتی در صورتی که رتبه سایت پایین باشد اما کاربرانی که روی لینک سایت کلیک می کنند زیاد باشد، با آنالیز رفتار کاربران رتبه سایت را بهبود می بخشد.

سئو تکنیکال سایت

سئو چه اهمیتی دارد؟

کاربران برای دستیابی و اطلاع پیدا کردن در هر موضوع و حوزه ای سراغ موتورهای جستجوی بینگ، یاهو یا گوگل می روند و تنها در صورتی کاربر می تواند سایت شما و فعالیت شما را مشاهده کند که سئو سایت شما در وضعیت خوبی باشد و باعث افزایش بازدید از سایت شود. بسیاری از شرکت هایی که در بستر اینترنت و به ویژه سایت فعالیت دارند در مقایسه با کسب و کارهای سنتی به موفقیت های بیشتری رسیده اند. در واقع به دست آوردن مخاطبینی که به سایت مراجعه می کنند یکی از موثرترین روش های تبلیغات است.

مراحل سئو تکنیکال سایت

سئو در روند بهینه سازی سایت، باید فعالیت هایی به صورت مستمر و در بازه زمانی چند ماهه انجام شود به سه دسته کلی سئو داخلی (on page)، سئو خارجی (off page)، سئو تکنیکال (technical SEO) تقسیم می شود.

  • SEO on page: مجموعه کارها و فعالیت هایی است که درون سایت انجام می شود از جمله: شناسایی کلمات کلیدی مهم موضوع سایت، تدوین استراتژی تولید محتوا، لینک سازی داخلی، شناسایی رقبای حوزه کاری، برچسب گذاری و دسته بندی محصولات و فعالیت های حوزه کاری است.
  • SEO off page: سئو خارجی به فعالیت هایی که خارج از سایت انجام می شود، گفته می شود از جمله: خرید بک لینک، استفاده از روش ریپورتاژ آگهی، کامنت مارکتینگ، فعالیت در شبکه های اجتماعی.
  • SEO technical: به مواردی از جمله رعایت اصول سئو در طراحی سایت، نشانه گذاری استاندارد (schema code)، توجه به سرعت سایت و بهینه سازی آن، توجه به ریسپانسیو بودن سایت جزء سئو تکنیکال است.

پارامترهای مهم در سئو تکنیکال

همان طور که در بخش قبلی چک لیست های مشخصی برای سئو داخلی و خارجی گفته شد، سئو فنی یا سئو تکنیکال نیز شامل چک لیست هایی است که باید به آن ها پرداخته شود.

استفاده از SSL: صحبت از امنیت در فرایند بهینه سازی سایت یکی از مهم ترین پارامترهایی است که برای مدیر سایت اهمیت دارد. SSL یک تکنولوژی امنیتی است که یک لینک کد گذاری شده بین سرور و مرورگر ایجاد می کند. برای تشخیص این که چه سایت هایی از پروتکل امنیتی SSL استفاده کرد آسان است؛ در آدرس URL این سایت ها https به جای http قرار گرفته است. موضوع امنیت برای همه سایت ها مهم و رعایت آن ضروری است به همین دلیل زمانی که گوگل آدرس سایت را با https ببیند برای آن رتبه بهتری را در نظر می گیرد.

استفاده از SSL

بهینه سازی سرعت سایت: توجه به فاکتورهای مهم در سرعت لود شدن صفحات سایت ارتباط مستقیمی هم در رضایت کاربر و هم در افزایش یا کاهش رتبه سایت دارد. به همین منظور روش های متعددی برای افزایش سرعت سایت وجود دارد از جمله:

  • استفاده از هاست و سرور مناسب با سایت
  • کاهش حجم سایت: استفاده از ابزار GZIP برای فشرده کردن صفحات وب، کاهش حجم تصاویر و اطمینان حاصل کردن از با کیفیت بودن عکس ها. همچنین فشرده کردن کدهای سایت و کم کردن کدها و فضاهای غیر ضروری مانند تو رفتگی ها در CSS, HTML,JAVASCRIPT، از جمله مواردی است که در سئوی تکنیکال موثر است.
  • استفاده از یک DNS سریع و مناسب

استفاده از استایل شیت های CSS: این استایل ها مشخص می کنند که سایت چگونه نمایش داده شود و علاوه بر اینکه در زیبایی سایت موثر است، در بهبود ux و تجربه کاربری بازدیدکننگان نیز بسیار تاثیرگذار است.

توجه به Mobile friendly و طراحی سایت ریسپانسیو: بسیاری از کاربران به جای استفاده از لب تاپ و سیستم های شخصی ترجیح می دهند از تلفن همراه برای وب گردی استفاده کنند. این دسته از کاربران را فراموش نکنید و توجه داشته باشید که تعداد این کاربران رو به افزایش است و باید یک سایت واکنشگرا داشته باشید تا رضایت کاربران جلب شود. اهمیت چگونگی نمایش داده شدن محتوا، گزینه ها و دکمه های مختلف سایت نه تنها در رضایت کاربر تاثیر دارد، بلکه پس از شروع فعالیت mobile first index اهمیت موبایل فرندلی بودن دو چندان شده است.

طراحی سایت ریسپانسیو

استفاده از sitemap: یکی از مهم ترین پارامترهایی که در سئو تکنیکال باید به آن پرداخته شود استفاده از نقشه سایت به صورت یک فایل xml در سایت و سپس معرفی کردن نقشه سایت به موتورهای جستجو است. معرفی کردن نقشه سایت به ربات های موتورهای جستجو کمک می کند تا هنگام جستجوی کاربر بتوانند آسان تر بین صفحات و سایت ها بخزند و بتوانند جواب صحیح را به کاربر نمایش دهند.

استفاده از tag canonical: در سایت ها با موضوعات مختلف هم ممکن است برخی از مطالب و محتوای سایت در چندین جای سایت تکرار شود، برای رفع این مشکل و درک این که موتورهای جستجو متوجه شوند که محتوای اصلی کدام است و آن را تکراری تلقی نکند. در واقع تگ کنونیکال به گوگل می گوید که چندین محتوای تکراری در سایت وجود دارد اما مطلب اصلی این موضوع است و آن را ایندکس کنید.

استفاده از فایل robots.txt: فایل robot.txt یک فایل متنی است که روی قسمت روت هاست سایت قرار می گیرد و برای ربات های موتورهای جستجو مشخص می کند که کدام صفحات و قسمت های آن را خزش و بررسی کند. برای این کار از کدهای مشخصی باید استفاده کنید که در مقاله کامل robots.txt به آن پرداخته شده است.

استفاده از قابلیت AMP و نمایش بهتر سایت در موبایل: AMP قابلیت افزایش سرعت انتقال محتوا در سایت را از طریق کد AMP html برای دستگاه موبایل فراهم می کند. این کد توسط گوگل پشتیبانی می شود. دلیل استفاده از قابلیت AMP این است که صفحات می تواند سریع تر روی موبایل بارگذاری شود.   AMP این قابلیت را دارد که فقط محتوای متنی، تصویری و ویدئویی را فقط نمایش می دهد و کدها به محتوای تبدیل شده و در صفحه موبایل نشان داده می شود و فرم ها و کامنت ها و اسکریپت ها غیر فعال می شود. به طور استفاده از این قابلیت باعث افزایش زمان ماندگاری کاربر در سایت و دریافت بک لینک های می شود که همین امر باعث بهبود وضعیت سئو سایت می گردد.

استفاده از کدهای Schema در صفحات مختلف سایت: استفاده از کدهای schema یا همان داده های ساختار یافته باعث می شود که موتورهای جستجو از محتوا و ساختار سایت شما درک بهتری داشته باشد. به این منظور می توانید از سیستم امتیاز دهی برای محصولات و خدمات خود به عنوان ستاره های امتیاز دهی استفاده کنید.

استفاده از breadcrumbs: برد کرامب کمک می کند و باعث می شود که در صفحه سایت یک مسیر مشخص برای کاربر مشخص می کند. به این صورت که هر بخشی از سایت که کاربر به آن مراجعه می کند دارای یک لینک است. استفاده از برد کرامب به موتورهای جستجو هم کمک می کند که متوجه شوند ساختار سایت شما به چه صورت است و در تجربه کاربری کاربران شما در چه سطح عملکردی است.

نسترن خیرمند

نویسنده در بلاگ کلیک اول

کارشناسی ارشد مهندسی IT. کارشناس ارشد تولید محتوا و SEO دارای گواهینامه دیجیتال مارکتینگ، SEO و تولید محتوا، برنامه نویسی PL/SQL، برنامه نویسی#C از دانشگاه علامه طباطبایی. 6 سال سابقه فعالیت در زمینه تولید محتوا و سئو

0 دیدگاه ثبت شده است.

در بحث و گفتگوی مربوط به این مطلب شرکت کنید!

آکادمی کلیک اول

دریچه ای به سوی آموزش های رایگان در فضای دیجیتال مارکتینگ

آموزش پایه ای کار با ابزار گوگل سرچ کنسول

دوره آموزشی گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)

سئو و بهینه سازی

گوگل سرچ کنسول یا Google Search Console یکی از مهم ترین ابزارهای سئوی حرفه ای سایت است. شما با کمک این ابزار می توانید با گوگل ارتباط برقرار کرده و به درستی یا نادرستی عملکرد خود در مسیر بهینه سازی سایت پی ببرید.

02:21:00
آموزش پایه ای کار با گوگل آنالیتیکس

دوره آموزشی گوگل آنالیتیکس 4 (Google Analytics 4)

سئو و بهینه سازی

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یکی از ابزارهای پرکاربرد گوگل بوده و وظیفه آن بررسی آمار سایت ها و تحلیل آن هاست..

02:43:00
آموزش کار با افزونه پرکاربرد یواست

آموزش کار با افزونه پرکاربرد یواست (Yoast)

دیجیتال مارکتینگ

یواست سئو (Yoast SEO) یک افزونه وردپرس است که به عملکرد بهتر سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند. همچنین ابزارهایی را در اختیار شما قرار می دهد تا محتوای خود را به بهترین استانداردهای سئو و خوانایی برسانید.

00:22:06