آشنایی با خطاهای بخش Product در سرچ کنسول گوگل
خطاهای بخش محصول در سرچ کنسول گوگل، مشکلاتی هستند که ممکن است برای وب سایت شما پیش آید. این خطاها میتوانند شامل خطاهای بارگذاری صفحه، خطاهای وصل شدن به سرور، خطاهای رباتهای گوگل و خطاهای دیگری باشند.
یکی از بخش های مهم دیگر در سرچ کنسول که بررسی این قسمت نیز کمک زیادی به کارشناسان سئو برای بررسی سایت های فروشگاهی می کند، بخش Product است. Product به عنوان یکی از زیر مجموعه های Enhancement محسوب می شود که کاربرد زیادی در دنیای سئو و بهبود وضعیت سایت دارد.
اهمیت بررسی این بخش کمک می کند تا به بهترین نحو سایت فروشگاهی مورد نظرتان را آنالیز و بررسی نمایید. در واقع همان طور که می دانید در سایت های فروشگاهی آنلاین کاربران و مشتریان علاوه بر توجه به ویژگی های ظاهری محصولاتی که قصد خرید آن را دارند، همواره به تجربه کاربری خود نیز توجه می کنند.
از طرفی گوگل نیز برای جلب رضایت مشتریان و کاربرانی که به سایت های فروشگاهی مراجعه می کنند و همچنین ایجاد یک تجربه کاربری ویژه برای آن ها، به موارد مهم فنی در سایت نیز توجه می کند. به همین دلیل پس از وصل کردن سایت به گوگل سرچ کنسول، می توانید خطاهایی که در بخش Product سایت فروشگاهی وجود دارد را مشاهده و آن ها را برطرف کنید.
به این منظور در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر بخش Product در سرچ کنسول گوگل می پردازیم. به طور کلی در تصویر زیر نیز می توانید خطاهای رایج در این بخش را مشاهده کنید.
خطاهای بخش Product در گوگل سرچ کنسول
برای بررسی این بخش کافی است ابتدا وارد بخش Enhancement شده و سپس روی گزینه Product کلیک کنید. پس از آن ممکن است خطاهای زیر را به دلایل مختلف مشاهده کنید. این خطاها شامل موارد زیر است:
خطاهای مربوط به Gtin، MPN، SKU
به طور کلی برای تعریف دقیق تر SKU، می توان گفت که SKU یک شناسه داخلی محصول در فروشگاه آنلاین است. این شناسه توسط افزونه ووکامرس در سایت برای هر محصول تعیین و در نظر گرفته می شود. این شناسه معمولا بدون این که شامل Enter ،Dash یا … باشد، شامل 10 کاراکتر است.
در صورتی که برای این شناسه یک اسکیما قرار داده باشید، ولی این شناسه خالی باشد، این خطا را مشاهده خواهید کرد. همچنین در صورتی که در افزونه ووکامرس هم این قسمت را خالی گذاشته باشید، این خطا به شما نمایش داده می شود و متوجه می شوید که محصولات موجود در سایت شناسه کالا ندارند.
یکی از خطاهای دیگر مربوط به MPN که Manuefacture Part Number است. MPN نیز یک شناسه برای محصولات منحصر به فرد مختص خود تولید کننده است. برای مثال مشخصات محصول را بر اساس رنگ، گروه سنی مناسب برای افراد، جنس مورد نظر، و … مشخص و معرفی می کنید. بدیهی است که هر محصول مشخصات منحصر به فرد خود را دارد و داخل سایت درج می شود. در واقع هر تولید کننده برای خرید و فروش آسان تر محصولات خود به خرده فروشنان شناسه هایی را برای شناخت بهتر ویژگی های محصول تعریف می کند که همان MPN است.
Gtin نیز مربوط به بارکد بین المللی محصولات است. این بارکد معمولا 8 تا 13 یا 14 رقم است که برای هر محصول و طبق قوانین آن کشور تعیین می شود. برای مثال برای محصولات ایرانی بارکد محصولات 13 رقم است و با پیش شماره 626 شروع می شود. هر کدام از این بارکدها را می توانید به صورت اختصاصی برای هر محصول در افزونه Rank Math تعیین کنید. همچنین در افزونه ووکامرس هم می توانید شناسه کالا و بارکد محصول را نیز تعریف کنید.
چنانچه قصد یادگیری و آموزش ویدیویی گوگل سرچ کنسول را دارید، می توانید از آموزش های رایگان آکادمی کلیک اول استفاده کنید.
خطاهای مربوط به Review و Aggregaterating
این بخش نیز به ستاره ها و دیدگاه هایی است که مشتری در مورد آن ها نظر می دهد و بازخورد خود را می نویسد. بخش Review و Aggregaterating مربوط به نقد و بررسی های سایت فروشگاهی است. بدین صورت که اگر بخش نقد و بررسی و نظرات را برای سایت فروشگاهی خود فعال کرده باشید، اما محصول هیچ دیدگاه یا ستاره و نظری نداشته باشد، در این قسمت خطا و این مشکل نشان داده می شود.
خطای Offers و Price valid until
این خطا مربوط به تخفیف و زمان تخفیف است. برای مثال زمانی که برای محصولی تخفیف گذاشته اید اما زمان تخفیف را مشخص نکرده اید، این خطا نمایش داده می شود. برای رفع این مشکل باید در نظر داشته باشید که در سایت فروشگاهی خود همراه با درج تخفیف برای محصولات باید زمان شروع و پایان محصول تخفیف دار شده را نیز مشخص کنید.
خطای Invalid price format in property price
در سایت فروشگاهی زمانی که عدد و رقمی را مشخص نکرده باشید، همچنین در صورتی که برای محصول قیمتی را درج کرده اید، اما فرمت آن صحیح و مناسب نیست، خطای Invalid price format in property price نمایش داده می شود. توجه داشته باشید که زمان درج قیمت محصولات بین اعداد نقطه (.)، کاما (،)، اسلش (/)، یا سه نقطه و … قرار ندهید.
خطای Missing field brand
اگر اسم برند محصول را زمان درج کردن محصول در سایت وردپرسی وارد نکرده باشید، خطای Missing Field Brand نشان داده می شود. این خطا زمانی رخ می دهد که از سایت وردپرسی برای فروشگاه آنلاین خود استفاده کرده اید و همچنین پس از نصب افزونه ووکامرس قسمت ویژگی ها را برای آن در نظر گرفته باشید، این خطا نشان داده می شود.
خطای Missing Field URL
زمانی که پیوند یکتا یا آدرس URL صفحه محصول را وارد و درج نکرده باشید، این خطا نمایش داده می شود. این خطا برای سایت هایی که از افزونه ووکامرس استفاده می کنند، معمولا رخ نمی دهد.
خطای Missing Field Availability
اگر در سایت فروشگاهی موجودی کالا را به درستی تعیین و مشخص نکرده باشید، خطای Missing Field Availability را مشاهده خواهید کرد. در واقع باید مشخص کنید که کالا Sold Out (فروخته شده) یا In-Stock (موجود است) یا Pre-Order (پیش فروش) است.
خطای Missing Field Description
این خطا زمانی نمایش داده می شود که برای محصولات توضیحات متا (Meta Description) تعریف نکرده باشید، همچنین اگر متغیر آن در اسکیمای محصول وجود نداشته باشد.