آشنایی و کار با قسمت URL Inspection سرچ کنسول گوگل
بخش URL Inspection در سرچ کنسول گوگل، یک ابزار بسیار قدرتمند برای بررسی و تحلیل صفحات وب سایت شما است. با استفاده از این ابزار، میتوانید بررسی کنید که صفحات شما چگونه توسط گوگل کرال شدهاند و چگونه در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشوند.
امکانات منحصر به فرد و ویژه سرچ کنسول گوگل به صورتی است که می توانید فقط با ثبت کردن سایت در آن، اطلاعات کامل و جامعی از وضعیت سایت به دست آورید. خطاها و گزارش هایی که سرچ کنسول به وب مستران و کارشناسان سئو گزارش و اطلاع می دهند، تا حد قابل توجهی می توان از بروز خطاهای مختلفی که باعث کاهش رتبه سایت می شود، جلوگیری کرد. یکی از بخش های کاربردی دیگر در سرچ کنسول گوگل، بخش URL Inspection است.
یکی از مهم ترین نکاتی که زمان سئو کردن سایت و اضافه و درج کردن محتوا در صفحات مختلف سایت باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید، ایندکس شدن صفحات مختلف و به ویژه صفحات مهم است. راه های مختلفی برای بررسی و اطمینان حاصل کردن از این موضوع وجود دارد که یکی از بهترین روش ها استفاده از سرچ کنسول است.
در واقع با استفاده از بخش URL Inspection در سرچ کنسول می توانید اطلاعات زیادی به منظور بررسی وضعیت اطلاعات صفحات از نظر ایندکس شدن یا نشدن آن ها به دست آورید. هدف از این کار این است که رسما به گوگل اعلام می کنید که یک صفحه جدید، با محتوا یا ساختار جدید در سایت اضافه شده که باید بررسی شود.
هر صفحه ای که در سایت وجود دارد یا به آن اضافه می شود، ربات های گوگل شروع به خزیدن به صفحات و قسمت های مختلف آن می کنند تا از کیفیت و ساختار محتوا، رفتار کاربران زمان کلیک کردن روی آن، لینک سازی ها و کاربردی بودن آن برای کاربران اطمینان حاصل کنند.
بنابراین ایندکس شدن قدم مهمی برای اطمینان حاصل کردن از دیده شدن یک یا صفحات مختلف سایت توسط گوگل است. علاوه بر این، در صورتی که یک صفحه جدید اضافه کرده اید که محتوای با کیفیت و مهم و با ارزشی دارد، می توانید از طریق URL Inspection آن را به گوگل معرفی کرده و در این قسمت درخواست دهید تا توسط گوگل بررسی و ایندکس شود.
بررسی پیام های بخش URL Inspection
بخش URL Inspection مانند سایر بخش ها در سرچ کنسول گوگل، پیام ها یا اخطارهای مختلفی دارد که آشنایی با آن حائز اهمیت است. در واقع زمانی که صفحه ای را در سرچ کنسول ثبت می کنید و می خواهید از وضعیت ایندکس شدن آن با خبر شوید ، با پیام های مختلفی روبرو می شوید. از جمله مهم ترین پیام های بخش URL Inspection می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- بخش URL is on Google
این بخش نشان می دهد که URL صفحه مورد نظری که می خواستید در گوگل ثبت و ایندکس شود، ایندکس شده و هیچ مشکلی وجود ندارد. بدین صورت که ممکن است این صفحه در نتایج جستجوی گوگل نشان داده شود. اما این موضوع به منزله قطعیت وجود داشتن و دیده شدن صفحه مورد نظر در نتایج جستجو نیست.
2- URL is on Google, but has issues
این پیام در قسمت URL Inspection نشان می دهد که URL صفحه مورد نظر در نتایج جستجو دیده می شود، اما مشکلاتی دارد که باید آن را برطرف کنید. برای بررسی مشکلات آن صفحه باید URL صفحه مورد نظر را در قسمت Performance وارد کرده و آن را بررسی کنید. بدین صورت که می توانید با وارد شدن به قسمت Performance، می توانید محتوای آن صفحه، کلیک ها، میزان Impression، Query ها و … را مورد بررسی قرار دهید تا متوجه شوید که مشکل چیست؟
3- URL is not on Google: Indexing errors
این پیام در سرچ کنسول گوگل نشان می دهد که حداقل یک خطا وجود دارد که از نشان داده شدن آن صفحه در نتایج جستجو جلوگیری می کند بنابراین باید آن خطا برطرف شده تا صفحه در نتایج دیده شود. برای بررسی کردن خطاهای آن صفحه نیز باید آدرس صفحه را هم در قسمت Performance و هم در بخش Index وارد کنید تا متوجه خطای آن شوید.
4- URL is not on Google
این پیام نشان دهنده این است که آدرس صفحه مورد نظر وارد شده در نتایج جستجوی گوگل نشان داده نمی شود. بنابراین می توانید با دستورات و روش هایی که در ادامه به آن ها می پردازیم درخواست ایندکس شدن این صفحه را به گوگل بدهید.
5- URL is an alt version
این خطا به این معنی است که آدرس وارد شده (یا Alternate وارد شده) یک صفحه دیگر است. در واقع نشان می دهد که یک صفحه فرعی دیگر وجود دارد که ممکن است URL آن را اشتباه وارد کرده اید. (این خطا نشان دهنده ریدایرکت کردن نیست.) بلکه ممکن است به دلیل یک خطای تایپی آدرس صفحه اشتباه درج شده باشد که می توان در همان لحظه آن را برطرف کرد و مجددا آدرس صحیح را برای ایندکس کردن و بررسی مجدد صفحه وارد نمود.
چنانچه قصد یادگیری و آموزش ویدیویی گوگل سرچ کنسول را دارید، می توانید از آموزش های رایگان آکادمی کلیک اول استفاده کنید.
آموزش عملی کار با قسمت URL Inspection
برای بررسی دقیق تر موارد ذکر شده در بالا، وارد سرچ کنسول شده و آدرس صفحه مورد نظر برای بررسی ایندکس شدن آن را در بالا و در قسمت جستجو وارد کنید.
در صفحه جدید خطاها یا پیام هایی که توسط URL Inspection بررسی شده، نمایش داده می شود. یکی از پیام هایی که ممکن است در کنار برخی از صفحات نمایش داده شود، درخواست ایندکس کردن است. در واقع هدف از نمایش این پیام این است که اگر این صفحه را به روز رسانی کرده اید یا قصد به روز رسانی آن را دارید، یا محتوایی به آن اضافه کرده اید و …، مجددا می توانید درخواست ایندکس کردن را به گوگل بدهید تا از وجود تغییرات اعمال شده جدید مطلع شود.
همچنین در صورتی که پیام URL is not on Google: Indexing errors وجود داشته باشد، درخواست ایندکس کردن مجددا مشاهده می شود که باید روی دکمه Indexing Google کلیک کنید.
یکی از بخش های دیگر در URL Inspection، test live URL است. بدین معنی که در همین لحظه و به صورت زنده می تواند وضعیت ایندکس بودن یا نبودن صفحه را مورد بررسی قرار داده و نمایش می دهد. پس از آن نیز در صورتی که خطا یا پیامی وجود داشته باشد، نمایش داده می شود تا از آن مطلع شوید.