بررسی مفهوم ویدیو مارکتینگ
حال که با عبارت دیجیتال مارکتینگ و نقش آن در بازاریابی مدرن آشنا شدیم ، نوبت به بررسی یکی دیگر از شاخه های تبلیغاتی نوین در دنیای اینترنت به نام ویدیو مارکتینگ رسیده است. در این مطلب قصد داریم ضمن بررسی مزایا و معایب ویدیو مارکتینگ ، نکاتی را در مورد این روش بازاریابی بیان کنیم.
ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی (Video Marketing) ، یکی از شاخه های جدید و نوین در بازاریابی اینترنتی به شمار می رود که ابزارهای تبلیغاتی آن ، فیلم و ویدیو می باشند. در این روش ، سرویس های اشتراک ویدیو یک بستر رایگان و عالی برای تبلیغات و بازاریابی محسوب می شوند.
در ویدیو مارکتینگ ، هدف مسئولین بازاریابی ، تهیه و تولید یک فیلم چند دقیقه ای است که می تواند شامل بخش های مختلف زیر باشد:
- معرفی کلی کسب و کار ، به همراه بررسی نقاط قوت و ضعف
- معرفی یک محصول و نحوه استفاده از آن به مشتریان
- نحوه بهره بردن از یک خدمت و یا ابزار
- آموزش نحوه تعمیر یک محصول
- آموزش مباحث مختلف
- معرفی فعالیت های مختلف به یک گروه
پیشینه بازاریابی ویدیویی
برای بررسی و مطالعه پیشینه ویدیو مارکتینگ ، بایستی به گذشته های دور برگردید. همین مسئله نشان میدهد که این روش بازاریابی و تبلیغات ، حتی پیش از پیدایش و همه گیر شدن اینترنت نیز جریان داشته است. در سال ۱۹۴۰ یک کمپانی آمریکایی به اسم Bulova ، اقدام به ساخت یک فیلم تجاری در ایستگاه تلویزیونی نیویورک کرد و برای این تبلیغات خود ۴ دلار پرداخت. این اولین روش تبلیغاتی به سبک جدید و با استفاده از فیلم بود.
نسل جدید فیلمهای تبلیغاتی با ساخت دو قطعه تبلیغاتی video killed the radio star وalternatively the very prophetic song came out در سال ۱۹۸۱ رواج یافت. در سال ۱۹۸۴ نیز کمپانی اپل اولین تبلیغات خود را در این زمینه به ثبت رساند و بعد از آن در سال ۱۹۹۱ یک ویدیوی ویروسی (Viral) توسط مدیر اجرایی فاکس ساخته شد. این ویدیو مبلغی بالغ بر ۷۵۰ دلار برای آنها هزینه داشت.
در سال ۲۰۰۵ و با پیدایش سرویس اشتراک ویدیو یوتیوب ، شرکتهای مختلفی از آن به عنوان مهمترین ابزار تبلیغاتی خود استفاده کردند. اولین شرکت معروف که از یوتیوب استفاده کرد، شرکت نایک در سال ۲۰۰۵ بود و شرکت گوگل نیز در سال ۲۰۰۷ اقدام به تبلیغات در یوتیوب کرد. در سطح ایران نیز سرویسهای اشتراک گذاری مانند آپارات بیشتر از سایر سرویسها مورد استفاده قرار میگیرد که تاریخ ایجاد آن به سال ۱۳۸۹ باز می گردد.
مزایای ویدیو مارکتینگ
- بازاریابی ویدیویی مستقیما روی افراد تاثیرمی گذارد. ویدیو این برتری را نسبت به عکس و سایر تبلیغات دارد که قدرت صدا و تصویر و حرکت را همزمان باهم دارد و مستقیما روی افراد تاثیر می گذارد.
- ویدیو مارکتینگ برای فروش حتی به تنبل ترین مخاطبان هم مناسب است. امروزه اکثر افراد گرایش کمی به خواندن متن های طولانی مخصوصا در دنیای دیجیتال دارند و دیدن را به خواندن ترجیح می دهند. با ویدیو مارکتینگ می توان در زمانی کوتاه، حجم بالایی از محتوا را به همه، حتی به تنبل ترین مخاطبان انتقال داد.
- ویدیو مارکتینگ باعث افزایش فروش می شود. افراد با دیدن و شنیدن اطلاعات و توضیحات تکمیلی درمورد محصول، دید روشن تری نسبت به محصول پیدا می کنند و راحت تر برای خرید تصمیم می گیرند.
- ویدیو مارکتینگ باعث افزایش میزان اعتماد خریداران می شود. بعضی از مردم هنوز به فروش آن لاین اعتماد کافی ندارند. با ویدیو مارکتینگ و نشان دادن درست محصول راحت تر می توانیم اعتماد آن ها را جلب کنیم که از فضای امنی خرید می کنند.
- استفاده از بازاریابی ویدیویی ، می تواند کاربران زیادی را از طریق سرویس های اشتراک ویدیو روانه سایت شما کند که این امر ، در افزایش بازدید سایت و همچنین سئو و بهینه سازی سایت بسیار موثر است.
معایب ویدیو مارکتینگ
قبل از هر چیزی، باید یک اعتراف داشته باشیم که استفاده از بازاریابی ویدیویی چندان هم ساده نیست و ترس شما از آن منطقی به نظر میرسد. طبق بررسیهای صورت گرفته، بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بازاریابان تمایلی به استفاده از ویدیو مارکتینگ ندارند. اما دلیل آنها برای این کار چیست:
- ساخت ویدیو گرانتر از محتوای نوشتاری است: برای نوشتن محتوای نوشتاری در یک سایت، فقط به یک سیستم کامپیوتری نیاز دارید که بتوانید متن مورد نظر را تایپ کنید. پس نه به تخصص خیلی پیچیدهای نیاز دارید و نه هزینه زیادی برای آن میپردازید. این در حالی است که شما برای ساخت یک ویدیو، باید نحوه کار با نرم افزارهای مختلف را آموزش دیده باشید و یا ساخت آن را به یک شرکت واگذار کنید. در هر صورت برای تهیه محتوای ویدیویی نیز به مطالب جدید نیاز دارید که تمامی این موارد باعث گرانتر شدن بازاریابی ویدیویی میشود.
- ساخت ویدیو زمانبر است: چه بخواهیم و چه نخواهیم، ساخت ویدیو نسبت به نوشتن محتوای نوشتاری برای یک سایت زمان بیشتری نیاز دارد. در واقع، برای داشتن یک فیلم تبلیغاتی شما هم نیاز دارید که ساختار فنی فیلم را آماده کنید و هم باید محتوای کافی برای گذاشتن در این فیلم را داشته باشید. فراهم آوردن این دو مورد و کنار هم قرار دادن آنها باعث میشود که زمان زیادی از بازاریابان گرفته شود.
- مشکلات فنی در مورد ویدیو بیشتر است: این ایراد از لحاظ فنی به بازاریابی ویدیویی وارد نیست، اما باید بپذیریم که در برخی مناطق امکانات لازم برای نشان دادن ویدیو به شکل مناسب وجود ندارد. پایین بودن سرعت بارگذاری ویدیو در برخی مناطق، نبود زیرساختهای لازم برای نمایش فیلم یا نداشتن برخی امکانات در وب سایتها از مهمترین ایرادات است که در این حوزه وارد میشود.
- نمایش ویدیو اینترنت را مصرف میکند: وقتی که شما یک مطلب نوشتاری را مطالعه میکنید، نهایتاً با بارگذاری تصاویر ممکن است یک مگابایت از حجم اینترنت شما مصرف شود. اما وقتی که یک فیلم را میبینید، مسئله حجم اینترنت مصرف شده برای شما اهمیت پیدا میکند و با توجه به کیفیت آن ممکن است حجم اینترنت مصرف شده متغیر باشد. به همین دلیل کاربرانی که از اینترنت حجمی استفاده میکنند، شاید تمایل کمتری به دیدن فیلم داشته باشند. به همین دلیل فیلمهای کوتاه با حجم کم، مورد توجه کاربران قرار میگیرد.
ویدیو مارکتینگ بازاریابی عصر نوین!
ویدیو مارکتینگ یک روش بازاریابی برای نمایش محصولات و خدمات است که به دلیل اثر بخشی بیشتر برای مخاطبان، قابلیت جذب بیشتر مخاطب را دارد. همچنین با بالا رفتن سرعت اینترنت در کشور عزیزمان ایران، بازار ویدیو مارکتینگ در بستر وب بسیار داغ شده است.
شما می توانید برای ویدیو مارکتینگ Video Marketing از کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام، صفحه فیسبوک یا گوگل پلاس، وب سایت خود، سایت های اشتراک گذاری ویدیو و حتی ریپورتاژ آگهی ویدیویی استفاده کنید.
دیدگاه ها