اشتباهات در بهینه سازی موتورهای جستجو
در هنگام بهینه سازی موتورهای جستجو، رعایت برخی نکات بسیار مهم و حیاتی می باشد. در این مقاله قصد داریم تا با تعدادی از اشتباهات رایج در سئو و بهینه سازی سایت بیشتر آشنا شویم.
سئوی سایت یکی از حیاتی ترین کارهایی است که جهت بهبود کسب و کار اینترنتی انجام می پذیرد. سئو هم کاربران بیشتری را روانه سایت می کند که در افزایش فروش محصولات و خدمات موثر است و هم از طریق افزایش ترافیک سایت، باعث اعتبار هرچه بیشتر برای سایت شما شود.
اما سئو و بهینه سازی سایت یک عملیات حساس بوده و انجام یک سری اشتباهات و زیاده روی ها در این زمینه، می تواند مشکلات زیادی برای به وجود آورده و حتی باعث پنالتی شدن سایت شما در گوگل و سایر موتورهای جستجو شود. در این مطلب می خواهیم به اشتباهات رایج در بهینه سازی موتورهای جستجو بپردازیم.
اشتباهات در بهینه سازی موتورهای جستجو
در ادامه به بررسی برخی از اشتباهات در زمینه بهینه سازی موتورهای جستجو از جمله گوگل خواهیم پرداخت.
صفحات بیهوده
صفحات بیهوده وب می توانند تاثیر منفی قابل توجهی بر بهینه سازی موتور جستجو (SEO) داشته باشند. این صفحات که محتوای کم ارزش یا تکراری دارند، می توانند باعث پراکندگی ارزش صفحه و کاهش اعتبار سایت در نظر موتورهای جستجو شوند. برای مقابله با این مشکل، مهم است که مدیران وب سایت ها استراتژی های محتوایی مؤثری را پیاده سازی کنند که شامل تولید محتوای با کیفیت، منحصر به فرد و مرتبط با موضوعات مورد جستجوی کاربران است.
استفاده از برچسب های Canonical برای جلوگیری از محتوای تکراری و بروزرسانی مداوم سایت با محتوای جدید و مفید، می تواند در بهبود رتبه بندی سایت موثر باشد. علاوه بر این، حذف لینک های شکسته و بهینه سازی ساختار URL می تواند به کاهش تاثیر منفی صفحات بیهوده کمک کند.
استفاده از گزینه ادامه مطلب
گاها در صفحه اول سایت، یک تصویر بسیار بزرگ قرار داده می شود و لینکی که روی آن نوشته شده است «برای ورود به سایت اینجا را کلیک کنید.» باید دانست که این لینک هیچ گاه توسط موتورهای جستجو دنبال نمی شود. صفحه اول وب سایت یکی از مهم ترین صفحات بوده و بارها توسط موتورهای جستجو بررسی می شود. در این صفحه باید ساختار مناسبی از لینک های داخلی شامل لینک هایی به صفحات اصلی وب سایت و کلمات کلیدی در مورد محتوای وب سایت برای دنبال کردن موتورهای جستجو وجود داشته باشد.
مطالب موجود در تصاویر و انیمیشن ها
یک جستجوگر وب نمی تواند موضوع، کلمات و مطالب موجود در تصاویر را تشخیص داده و بخواند. بنابراین، محتوای متنی در تگ های مربوط به متن HTML مانند تگ P قرار دهید.
استفاده بیش از حد از فن آوری AJAX
برخی سعی دارند بازدید کننده را با استفاده بیش از حد ساده بیش از حد از فن آوری های ای جکس تحت تأثیر قرار دهند. این یک اشتباه بزرگ در بهینه سازی موتورهای جستجو است. چون منی مطالب در ایجکس به صورت پویا بارگذاری شده و توسط موتورهای جستجو قابل طبقه بندی و جن نیستند. یکی دیگر از اشکالات فن آوری ای جکس این است که بازدید کننده نمی تواند صفحه موردنظر خود را برای بازدید کنندگان دیگر ارسال کند.
استفاده از زیر شاخه ها
زیر شاخه ها (Subcategories) در سلسله مراتب دسته بندی وب سایت شما نقش مهمی دارند. آنها به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کنند تا ساختار وب سایت شما را درک کنند و محتوای شما را به طور موثرتر سازماندهی کنند. با این حال، بسیاری از افراد مرتکب اشتباهاتی در استفاده از زیر شاخه ها می شوند که می تواند به سئوی آن ها آسیب برساند.
در ادامه برخی از رایج ترین اشتباهات در استفاده از زیر شاخه ها و راه حل های آن ها آورده شده است:
- استفاده بیش از حد از زیر شاخه ها
- عدم استفاده از کلمات کلیدی در زیر شاخه ها
- استفاده از زیر شاخه های نامربوط
- عدم بروز رسانی زیر شاخه ها
- استفاده از زیر شاخه های تکراری
لینک ها
استفاده از کلماتی مانند «Click Here» و یا «More و در وب سایت های فارسی ادامه» و یا بیشتر برای لینک ها مناسب نیستند و بجای آن باید با کلماتی از موضوع صفحه بعد ترکیب شوند. در واقع از نظر موتورهای جستجو لینک هایی با کلمات یکسان دارای مطالب یکسان بوده و دنبال نمی شوند.
عنوان Title
استفاده از عنوان های یکسان در صفحات، برای موتورهای جستجو بدین معناست که تمامی صفحات وب سایت دارای یک موضوع مشابه هستند. بنابراین باید سعی کرد از موضوعات هر صفحه در عنوان آن صفحه استفاده شود تا نتیجه بهتری در موتورهای جستجو بدست آید. اگر بخواهید نام وب سایت در عنوان تمامی صفحه ها باشد از ترکیب نام سایت و موضوع صفحه استفاده کنید.
تعداد زیاد حروف استفاده شده در عنوان
عنوان صفحه به عنوان یکی از عوامل مهم در بهینه سازی موتور جستجو (SEO) شناخته می شود. استفاده از تعداد زیاد حروف در عنوان می تواند تاثیر منفی بر رتبه بندی صفحه در نتایج جستجو داشته باشد. موتورهای جستجو مانند گوگل، عناوین طولانی تر از حد معینی را کوتاه می کنند، که می تواند بر درک کاربر از محتوای صفحه و تمایل او برای کلیک کردن تاثیر بگذارد. به طور کلی، توصیه می شود که از حدود 65 حرف برای عنوان صفحات استفاده شود. این محدودیت به اطمینان از نمایش کامل عنوان در نتایج جستجو و جلوگیری از حذف شدن بخش هایی از آن کمک می کند.
توجه کنید که حتما تعادل بین طول عنوان و کیفیت آن حفظ شود تا بتوانید هم جذابیت محتوا برای کاربران و هم استانداردهای SEO را رعایت کنید.
استفاده از کلمات مشابه در عنوان
استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی مشابه می تواند عنوان مقالات شما را اسپمی نشان دهد. موتورهای جستجو به دنبال عناوینی هستند که طبیعی و خوانا باشند و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی می تواند این امر را نقض کند. همچنین، استفاده از کلمات کلیدی در عنوان مقاله که با محتوای واقعی مقاله مطابقت نداشته باشد، می تواند به رتبه بندی شما در نتایج جستجو آسیب برساند. موتورهای جستجو به دنبال عناوینی هستند که به طور دقیق محتوای مقاله را توصیف کنند و استفاده از کلمات کلیدی غیرمرتبط می تواند این امر را نقض کند.
توضیحات تصاویر
توضیحات تصاویر (ALT Text) بخش مهمی از سئو تصاویر هستند. آن ها به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کنند تا محتوای تصاویر شما را درک کنند و آنها را در نتایج جستجو مرتبط نمایش دهند. با این حال، بسیاری از افراد مرتکب اشتباهاتی در نوشتن توضیحات تصاویر می شوند که می تواند به سئوی آن ها آسیب برساند.
این اشتباهات به صورت کامل در مقاله مربوط به متن جایگزین تصاویر، توضیح داده شده و برای هرکدام، راه حل مناسب ارائه شده است.
کپی کردن مطالب
کپی کردن مطالب، به معنای برداشتن محتوای متنی از یک وب سایت دیگر و انتشار آن در وب سایت خود بدون ذکر منبع است. این عمل می تواند تاثیرات منفی قابل توجهی بر سئوی وب سایت شما داشته باشد.
موتورهای جستجو مانند گوگل به طور مداوم در حال جستجوی محتوای کپی شده هستند. اگر آنها متوجه شوند که شما محتوای خود را از وب سایت دیگری کپی کرده اید، ممکن است وب سایت شما را جریمه کنند. این جریمه می تواند شامل کاهش رتبه بندی در نتایج جستجو، حذف صفحات از ایندکس و حتی مسدود شدن کامل وب سایت شما باشد.