تیترهای جذاب برای سایت که مخاطب جذب می کند!
تیترهای جذاب برای سایت یکی از تاثیرگذار ترین مواردی است که می تواند ترافیک مناسبی برای وب سایت شما ایجاد کرده و کاربران را به سمت مقالات شما جذب کند. اگر قصد دارید با عناوین و تیترهای جذاب برای سایت آشنا شوید، این مطلب را مطالعه کنید.
تیترهای جذاب برای سایت می تواند ورودی خیلی خوبی به سایت داده و کاربر را جذب کند. در این مقاله از بلاگ کلیک اول، قصد داریم تا فاکتورهایی را که می تواند روی جذاب نویسی تیتر تاثیرگذار باشد، با هم بررسی کنیم. پس در ادامه همراه با کلیک اول باشید تا انواع تیترهای جذاب برای سایت را باهم مرور کنیم.
تا بحال شده بخواهید تیتری برای محتوای سایت خود بزنید اما ایده ای نداشته باشید؟ این اتفاق رایج برای اکثر تولیدکنندگان محتوا و خصوصا نویسندگان می افتد. اما اگر از تکنیک های مختلف تولید محتوا باخبر باشد می توانید آن ها را در زمان مناسب به کارگیری کنید.
روش های درگیر کردن ذهن مخاطب
در ادامه می خواهیم به روش هایی بپردازیم که می تواند ذهن مخاطب را درگیر کرده و مخاطب تا انتها محتوای شما را مطالعه کند. این روش ها از قبل تست شده و امتحان خودش را به خوبی پس داده است. پس با خیال راحت می توانید از آن ها استفاده کنید و نتایج خیلی خوبی را دریافت کنید:
1- انگیزه مخاطب را تا جای ممکن برانگیخته کنید.
استفاده از کلماتی مثل خوب، معمولی، بد یا زیبا به تعداد زیادی استفاده شده و می توان گفت که قدرت خودش را در بیان مفهوم از دست داده است. پس بهتر است تا به جای استفاده از اینجور کلمات، کلماتی مثل بی نظیر، چشم نواز، خیره کننده یا شگفت انگیز را به کار ببرید که قدرت خوبی روی ذهن مخاطب می گذارد. برای مثال:
- پدری که بعد از 40 سال فرزند خود را پیدا کرد.
- اشک های شوق و غم هوادران ولز، وداع با اولین حضور در جام ملت های اروپا
2- با استفاده از اعداد تیترهای جذاب برای سایت بنویسید.
اعداد تکلیف مخاطب را اول کار مشخص می کند، وقتی که مشخص باشد که شما چه تعداد فاکتور یا چه تعداد مطلب می خواهید با آن به اشتراک بگذارید می تواند تصمیم بگیرید که این مطلب به دردش می خورد یا نه.
مثلا وقتی که می گوییم 5 راه برای افزایش بازدید گوگل این یعنی مخاطب می داند که این مطلب با 5 تیتر مواجه است و خبری از چیز اضافه ای در متن نیست. پس با خواندن این مطلب می تواند به 5 موردی که به افزایش بازدید گوگل کمک می کند را مطالعه کند. برای مثال:
- حضور میلیونی علاقه مندان عباس کیارستمی در روز بدرقه شاعر سینمای جهان
- شهر لندن از نگاه 10678 ورزشکار حاضر در المپیک 2012
- فروش 3 میلیاردی شبکه اجتماعی دیدی بود در یک روز
3- با کلمات پرسشی مخاطب را به چالش دعوت کنید.
استفاده از کلماتی مثل «چرا»، «چگونه»، «چه چیز» و «چه خبر» را می توان جزو کلماتی دانست که حس کنجکاوی را در مخاطب فعال کرده و ناخودآگاه می تواند مخاطب را به خواندن کامل مطلب دعوت کند. و این یعنی افزایش نرخ بازدید مطلب که در نهایت به سایت نیز ختم می شود و در سایت های فروشگاهی یکی از راه های افزایش فروش آنلاین شناخته شده است. خصوصا زمانی که شما دارید از مسائل روز و دغدغه بیشتر کاربران حرف می زنید که می تواند جزو تیترهای جذاب برای سایت به حساب آید. برای مثال:
- چگونه ظرف 10 روز وزن خود را کم کنیم؟
- عادت های افراد موفق و پولدار چیست؟
- راز موفقیت تیم پرتغال در جام ملت های اروپا 2016 چه بود؟
4- مشکل مخاطب را در تیتر حل کنید.
طبق بازخوردهای قبلی، نکته ای که می تواند برای نوشتن تیتر خیلی مهم و جذاب باشد این است که از تیترهایی استفاده کنید که مشکل مخاطب را می خواهد حل کند. و زمانی که افراد نمی خواهند چیزی بخرند این گزینه می تواند یک گزینه تحریک کننده نیز به حساب آید. عنوان هایی که باعث می شود بیننده احساس کند محصول یا خدمت شما این کار را می کند، بسیار بیشتر کلیک خور هستند تا سایر موارد! برای مثال:
- چطور ویروس کرونا را مهار کنیم؟
- بهترین دامنه برای شروع کسب و کار چیست؟
- دیجیتال مارکتر یا برنامه نویس؟ کدام راه را برویم؟
5- شوخ طبعی یخ مخاطب را باز می کند.
شوخ طبعی در هر مکان و زمانی می تواند مناسب باشد و تاثیر شگرفی نیز بگذارد. وقتی تیتر با خواننده شوخی را آغاز می کند، احساس خوبی به مخاطب دست داده و دیگر احساس غریبی نمی کند. این یعنی راحتی هرچه بیشتر با متن شما که بازهم فرصت خوبی برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر برای مخاطبین به حساب می آید. برای مثال:
- به زودی: کنترل تورم با یارانه های 200 هزار تومانی
- پایتخت 6 شروع شد؛ اَی خِدا
- نوشتن تیتر جذاب به زبان ساده بگویید.
6- خودمانی اما واضح یکی از راه های نوشتن تیترهای جذاب برای سایت
در این مورد باید این نکته را هم به شما بگوییم که در هر حوزه کاری می تواند تعدادی کلمات تخصصی، عجیب و غریب و حتی غیر واضح نیز وجود داشته باشد. شما هیچ گاه نباید عنوان های تبلیغات را با چنین اصطلاحاتی پر کنید.
در عنوان ها از زبانی ساده و با مفهوم استفاده کنید که این کار علاوه بر اینکه خواندن عنوان ها را راحت تر می کند بلکه صمیمی تر هم به نظر می رسد و می تواند کلیک بیشتر بدهد. همان اول کار مخاطب را با کلمات عجیب و غریب دلسرد یا ناامید نکنید. مثال:
- چطور خودمو رشد بدم؟
- از کجا شروع کنم به یادگیری؟
- بدون دردسر خانه بخرید!
- یک روش ساده برای مدیریت کارها
- میلیونرها به همین سادگی موفق شدند.
7- از رخدادهای اجتماعی روز کمک بگیرید.
شبکه های اجتماعی پر از رخدادهای ترند و معروفی هست که در هر حوزه با کمی سرچ می توان به آن ها دسترسی پیدا کرد. باید ببینید که افراد فعال حوزه شما یا مشتریانی که قرار است به سمت شما بیایند بیشتر به چه موضوعاتی توجه می کنند. توییتر قسمتی جالب به اسم What’s Trending دارد تا بتوانید در کمترین زمان ممکن روندها و ترندهایی که در کل دنیال مطرح است را دنبال کنید.
همراهی با جمع یا اکثریت مردم می تواند کلیک بیشتری برای سایت شما به همراه داشته باشد که البته نباید این نکته را هم فراموش کنید که اینجور ترندها خیلی زودگذر هستند پس در استفاده از آن ها نهایت دقت را بکنید تا مبادا محتوای شما سوخت شود! مثال:
- کرونا ویروس و تاثیر آن بر کسب و کارها
- ویدیوی عجیب بارش بادمجان در تهران
8- با تیتر برای مخاطب تصویرسازی ذهنی انجام دهید.
تصویرسازی ذهنی مخاطب با متن می تواند شکل بگیرد و استفاده از تیترهای جذابی که تصویرسازی قوی برای مخاطب می کند. اگر شما یک گرای درست در تیتر خود به مخاطب بدهید، درواقع یک تصویرسازی قوی در ذهن او داشته اید. مثال:
- 50 فرمول جادویی که وبلاگ شما را منفجر می کند!
- آتش بازی سیاه پوستان در لوئیزیانا؛ اعتراضات همچنان ادامه دارد!
9- به مخاطب خود هدیه رایگان مثل کاتالوگ و مستندات رایگان بدهید.
مخاطبین مخاطبان گاها به دنبال دانلود هستند و دوست ندارند مطلبی را به صورت آنلاین بخوانند و از طرفی ممکن است روی سایت خود فایل هایی را برای دانلود گذاشته باشید که این تکنیک خیلی می تواند کمک کننده به شما باشد. مثال:
- دانلود رایگان کتاب الکترونیکی «چگونه میلیونر شویم؟»
- گزارش سازمان بیمه تامین اجتماعی در مورد نحوه محاسبه عیدی و سنوات بازنشستگان
10- حس کنجکاوی مخاطب را تحریک کنید.
برانگیختن کنجکاوی برای انسان ها، یک نوع حس لذت نیز به همراه دارد که برای بالابردن سطح دانش یا حتی فروش خدمات و محصولات نیز می تواند مفید باشد. اما توجه کنید که این تکنیک را زیاد استفاده نکنید، چرا که ممکن است تاثیر منفی نیز بگذارد. مثال:
- 7 راز میلیونر شدن
- همسر شما چه رازهایی را پنهان می کند؟
- 21 روش تضمینی برای موفقیت در کار و زندگی
- 13 نکته در مورد کپی رایتینگ در تبلیغات تلویزیونی
- ایمیل مارکتینگ، متفاوت با آن چه تا امروز فکر می کردید!
- اقدام عجیب مایکروسافت و واکنش فوری گوگل دنیای آی تی را شگفت زده کرد!
11- برای مخاطب کشف راز کنید.
گاها پرسش هایی در ذهن مخاطب پیش می آید که به نظر نویسنده ساده و خیلی ابتدایی است اما یک معظل بزرگ بوده و می تواند جواب دادن به آن، به بسیاری از مخاطبین کمک کند. با اینکار می توانید به عنوان یک کاشف، مواردی که برای مخاطب واقعا سوال است را پیدا کرده و به آن ها جواب دهید. مثال:
- 7 ویژگی مشترک مدیران موفق
- کشف راز اختلاس بزرگ وال استریت
- 21 راز پنهان میلیونرهای موفق در کار و زندگی
- بررسی پرونده های ناسا در مورد بشقاب پرنده ها
- 21 راز موفقیت میلیونرهای خودساخته در کار و زندگی
12- اعتماد به نفس داشته باشد و خاص جلوه دهید.
اعتماد به نفس داشتن در مطلب می تواند مخاطب را به راحتی سمت شما بکشد و خاص بودن نیز یک عنصر جذابیت به حساب می آید. البته این تکنیک نباید به گونه ای باشد که ذهنیت منفی از شما توی فکر مخاطب ایجاد کند. چرا که می تواند به راحتی شما را ترک کند. مثال:
- ما رقابت نمی کنیم، به دنبال رقیب هستیم!
- علی شهرآرا: تنها ضعف مک بوک 2022 این است که در جیب جا نمی شود!
13- ترس به جان مخاطب بیندازید و وی را بترسانید!
در واقعیت، ترساندن کار خوبی نیست. اما اگر پشت سر ترساندن یک برنامه درست باشد، می تواند به یک دلگرمی نیز تبدیل شود. اینکار باعث می شود تا مخاطب از متن شما خوشش بیاید و ادامه دهد. از عنصر ترساندن به شکل صحیح استفاده کنید. چون ممکن است بر عکس هم جواب بدهد! مثال:
- کرونا در کمین شماست
- آیا دزگیر ماشین شما در مقابل سارقان کارآیی دارد؟
- استفاده از روش ایجاد ترس و وحشت در تیتر روزنامه دیلی
14- به مخاطب عجله و اضطراب بدهید.
این تکنیک را می توان بیشتر برای فروش محصولات یا اطلاع رسانی های محدود که می خواهیم قدرت انتخاب را از کاربر بگیریم استفاده کرد. مثال:
- تا امروز 100 نفر برنده جایزه کلیک اول شدند، شما هم می توانید یکی از آن ها باشید!
- آخرین فرصت مشمولان خدمت نظام وظیفه برای معافیت از سربازی
15- مخاطبین خود را خاص تر کنید.
زمانی که جامعه هدف شما مرتبط با یک قشر خاص باشد، نیازی به عمومی نوشتن آن نیست. سعی کنید با مورد هدف قراردادن قشری که مدنظر دارید، یک تیتر جذاب بنویسید تا دقیقا توسط همان قشر کلیک خور پیدا کند. این کار باعث می شود تا تمرکز اصلی مطلب روی یک جامعه درست هدایت شده از هدر رفتن آن جلوگیری به عمل آید. با اینکار وقت هیچ کسی هم تلف نشده و از طرفی محبوبیت شما نیز بیش از قبل می شود. مثال:
- آموزش روش های تصحیح اوراق امتحانی برای معلمان و اساتید
- دعوت از خیرین برای ساخت بزرگ ترین مجموعه آموزش کودکان کار
- بازی خورها این مطلب را از دست ندهند
سخن پایانی
تا این جا به بررسی نکات مهم در زمینه نگارش تیترهای جذاب برای سایت پرداختیم. نظر شما درباره نوشتن عناوین جذاب برای محتوا چیست؟ آیا می توانید روش دیگری به غیر از روش های بالا برای نوشتن تیتر بیان کنید؟ نظرات خود را از طرق بخش کامنت های همین مطلب با ما درمیان بگذارید.